Met de steun van

10 JARIG BESTAAN! FEESTEDITIE


Vrijdag 16 september 2016


De kerndoelstelling van de STRAPDAG is het aanmoedigen van scholen, kinderen en ouders om zich duurzaam en veilig naar school te verplaatsen. Duurzame mobiliteit in het woon-schoolverkeer verdient permanente aandacht.


De dagelijkse functionele verplaatsing naar school te voet of met de fiets doen, heeft een impact op vlak van milieu, mobiliteit en het is bovendien gezond voor je kind! De STRAPDAG zet de leuke aspecten van stappen en trappen op een ludieke manier in de verf. Het organiseren van de actie kan een eerste stap zijn om ouders en kinderen te sensibiliseren en om na te denken over hun mobiliteitsgedrag. Het initiatief toont op een leuke wijze aan dat te voet of met de fiets naar school gaan bijdraagt tot een betere mobiliteit en verkeersveiligheid.


Het Octopusplan, initiatiefnemer van de campagne, richt zich voor deze TIENDE editie niet alleen naar scholen maar ook naar ouders, gemeentebesturen, provincies, organisaties, bedrijven en andere betrokkenen. De strapdag kan ook rekenen op de ondersteuning van partners: Vlaamse overheid, De Lijn, NMBS, Suez, Abimo uitgeverij, Deto turnpantoffels, KETNET,...
Scholen kunnen via de jaarlijkse wedstrijd leuke prijzen winnen zoals een Octopus Verkeersshow, Dreamtour, B-dagtrips, enz. Deze wedstrijd loopt via de facebookpagina van het Octopusplan. Hier kunnen de scholen een coole strapdagfoto of een wervelend strapfilmpje posten. Zowel inzendingen met veel stemmen als creatieve inzendingen kunnen prijzen winnen.


Naast de scholenwedstrijd kan je ook een persoonlijke foto of filmpje inzenden van je strapavontuur naar school. Ook deze inzendingen maken kans op leuke prijzen!
DE STRAPKIT, EEN PAKKET BOORDEVOL ACTIEMATERIALEN!

Het Octopusplan tracht jaarlijks een mooie materialenkit samen te stellen. We richten ons op kant-en-klare materialen zodat scholen er meteen mee aan de slag kunnen.


INHOUD STRAPKIT 2016:

  • 5 affiches om de STRAPDAG in de school aan te kondigen
  • Een flyer om de ouders op de hoogte te brengen
  • 50 ballonnen om de schoolomgeving te versieren
  • Een leuk strapbandje voor elke leerling
  • Het nieuwe STRAPLIED
  • Optioneel (aan kortingtarief, € 10 excl.btw): strapbanner voor aan de schoolpoort (0,8m x 3,2m)INSCHRIJVEN

Om aan de Strapdag deel te nemen, dien je in te schrijven als Octopusschool (per vestiging). U ontvangt dan een alle voordelen als lid zoals de materialen voor de STRAPDAG, FLITS en Parkour. Alle leerkrachten en leerlingen hebben het hele schooljaar toegang tot Octopus Verkeersl@nd.


Scholen kunnen zich tot 30 juni inschrijven via onderstaande link met je unieke school-ID*:

Schrijf de school hier in

*de school-id werd naar elke school per mail verzonden via een inschrijvingsmailing. Niet ontvangen? Stuur een mail met de schoolgegevens naar info@octopusplan.be